Premierul Cioloș a apreciat demersul Inițiativei “2035 – Prima Generație Fără Tutun”

Premierul Cioloș a apreciat demersul Inițiativei “2035 – Prima Generație Fără Tutun” și rolul pe care îl poate avea în prevenția și educația pentru sănătate, ca parte a politicilor de sănătate.

  Premierul Dacian Cioloș și ministrul sănătății Vlad Voiculescu s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Inițiativei “2035-Prima Generație fără tutun”, constituită din reprezentanți ai societății civile, medicale și academice. Accentul a fost pus asupra aspectelor privind prevenția și protecția tinerilor față de fumatul pasiv, descurajarea experimentării fumatului și încurajarea abandonării acestei practici.

  Premierul Cioloș a apreciat demersul Inițiativei “2035-Prima Generație fără tutun” și rolul pe care îl poate avea în prevenția și educația pentru sănătate, ca parte a politicilor de sănătate. “Este datoria noastră să îi ajutăm pe tineri să conștientizeze riscurile pe care le presupune fumatul, ca, de altfel, orice obicei nesănătos, pentru a-și alege stilul de viață în cunoștință de cauză. Este nevoie ca noua generație să fie educată în spiritul cunoașterii și conștientizării efectelor pe care le presupune o opțiune sau alta“, consideră premierul Dacian Cioloș. Inițiativa “2035-Prima Generație fără tutun” a fost lansată în septembrie 2016 și își propune, ca obiectiv principal, reducerea consumului de tutun la 5% din populația adultă. Strategia acestei Inițiative este bazată pe angajamente internaționale ale României pentru reducerea consumului de tutun, direcții clare de acțiune la nivel legislative.